We zijn verhuisd sinds 4 oktober naar een nieuwe locatie...

Wat is waxen?

Waxen of harsen is een ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert.
Scheren en het gebruik van ontharing crèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt. Een gratis peeling dus!
Zogenaamd permanente behandelingen als IPL vallen vaak tegen, omdat niet alle haren zullen verdwijnen en je alsnog moet blijven scheren of ontharing crèmes moet gebruiken.

Welke wax wordt gebruikt?
Wij gebruiken zowel zachte hars met strips als de filmhars. Bij de zachte hars met strips wordt de warme hars op de huid aangebracht en met een strip worden zowel de hars als de haren razendsnel verwijderd. Bij filmhars wordt de hars op de huid aangebracht en zonder strip verwijderd. Doordat filmhars zich aan de haren hecht en niet aan de huid, wordt deze methode door sommige als prettiger ervaren. Filmhars wordt vaak gebruikt voor gevoelige lichaamsdelen, zoals gezicht, oksels, bikinilijn en Brazilian.
Wij geven graag advies welke methode voor welke behandeling het beste is.

Doet waxen pijn?
Ja, het is niet pijnloos, maar toch blijkt het achteraf enorm mee te vallen.
Natuurlijk zijn er een paar mindere momenten als de wax wordt weggetrokken. Vooral de eerste behandeling is even wennen, maar een pijnstiller 30-60 minuten voor de behandeling haalt vaak de scherpe randjes van de pijn weg. Lees hierover meer verder op de website.

Hoe zit het met de hygiëne?
Hygiëne is ontzettend belangrijk. Daarom gebruiken wij de spatels om wax op jouw huid aan te brengen maar één keer (no double dipping). Er wordt altijd met handschoenen aan gewerkt. Alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, gooien we meteen weg. Dus alles wat jou aanraakt is schoon!

Hoe vaak kan ik me laten waxen?
Je kunt je laten waxen als haren ongeveer 2-5 mm lengte hebben. Onze meeste klanten komen gemiddeld 4 tot 6 weken na hun laatste afspraak terug, maar dit is uiteraard afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de groeisnelheid van de haren.

Kan ik komen voor een Brazilian wax tijdens mijn menstruatie?
Het is beter om vlak voor of tijdens je menstruatie niet te waxen als je tijdens die periode erg gevoelig bent. Een waxbehandeling is dan niet comfortabel. Maar je weet zelf het beste wat goed voor je is. Het is echter geen beletsel om gewaxt te worden tijdens je menstruatie mits je een tampon gebruikt natuurlijk.